Carrot cake oats! Ένα πεντανόστιμο γεύμα για εσάς που ψάχνετε ένα γλυκό αλλά και ισορροπημένο πρωινό.
Πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη αλλά και σημαντικές βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Εξαιρετική επιλογή για ένα ολοκληρωμένο και θρεπτικό πρωινό.
Υλικά:
3 μπανάνες
300 γρ. Βρώμη
1/2 φλ. Αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. baking powder
2 καρότα
2 κ.σ. μέλι
1/4 φλ. Καρύδια
2,1/2 φλ. Γάλα light
Topping:
200 γρ. Γιαούρτι light
2 κ.σ. τυρί κρέμα light
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις μπανάνες σε ένα μεγάλο μπολ σε κομματάκια και τις πολτοποιούμε με ένα πιρουνάκι μέχρι να έχουμε ένα σχετικά ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε τη βρώμη, το αλεύρι βρώμης, το τριμμένο καρότο, τα καρύδια σε κομματάκια, το μέλι, την κανέλα και το baking powder και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Διατροφική ανάλυση (1/12 κομμάτια)
️Ενέργεια: 214 kcal
Πρωτεΐνη: 8 g
Υδατάνθρακες: 36,2 g
Λιπαρά: 4,9 g
Φυτικές ίνες: 4,7 g

