Διαδικασία Συνεδριών

Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου & Συνεργάτες

Διαδικασία Συνεδριών

Συνοπτική περιγραφή της διαδικασίας συνεδριών από την πρώτη γνωριμία μέχρι τις follow up συνεδρίες.
Λήψη πλήρους ιατρικού, διατροφικού & συμπεριφορικού ιστορικού
01
Λήψη πλήρους ιατρικού, διατροφικού & συμπεριφορικού ιστορικού
Για την σωστή διαχείριση του διαιτώμενου, λαμβάνουμε υπόψη τις παθήσεις, τις διατροφικές ιδιαιτερότητες όπως αλλεργίες δυσανεξίας αλλά κα τις διατροφικες προτιμήσεις. Επιπλέον, προσδιορίζουμε τις δυσλειτουργικές σκέψεις και καταστάσεις που μας οδηγούν στην υπερφαγία.
Ανάλυση σύστασης σώματος
02
Ανάλυση σύστασης σώματος
Προσδιορίζουμε το ποσοστό λίπους, μυϊκής μάζας, υγρών σώματος το δείκτη περιφέρειας μέσης προς γοφούς παραμέτρους που είναι απαραίτητοι παράμετροι για τη δημιουργία της εξατομικευμένης δίαιτας.
Προσδιορισμός βασικού μεταβολικού ρυθμού
03
Προσδιορισμός βασικού μεταβολικού ρυθμού
Μέσω ειδικής μέτρησης προσδιορίζουμε τις θερμίδες του βασικού μεταβολικού ρυθμού και τις θερμίδες του ενεργειακού ισοζυγίου, ώστε να ετοιμαστεί το εξατομικευμένο πρόγραμμα ανάλογα με τους στόχους που θέσαμε.
Προσδιορισμός βαθμού κινητοποίησης/ ενεργοποίησης
04
Προσδιορισμός βαθμού κινητοποίησης/ ενεργοποίησης
Στο στάδιο αυτό μας ενδιαφέρει να δούμε πόσο έτοιμος είναι ο διαιτώμενος να σπάσει τις κακές συνήθειες και να υιοθετήσει νέες πιο υγιεινές. Το εργαλείο που χρησιμοποιούμε για την αξιολόγηση του βαθμού κινητοποίησης μας δίνει μια πολύ ισχυρή ένδειξη για τις πιθανότητες επιτυχίας ή μη.
Κατάρτιση εξατομικευμένης διαιτητικής προσέγγισης
05
Κατάρτιση εξατομικευμένης διαιτητικής προσέγγισης
Μια εξατομικευμένα σχεδιασμένη δίαιτα σε συνδυασμό με την αλλαγή της διατροφικής μας συμπεριφοράς και την δημιουργία νέων διατροφικών συνηθειών μπορεί να επιφέρει την επιθυμητή απώλεια βάρους και τη διατήρηση των κιλών.
Follow up συνεδρίες
06
Follow up συνεδρίες
Αξιολογούμε την πρόοδο του διαιτώμενου με σωματομετρικές μετρήσεις, αξιολογούμε τους συμπεριφορικούς στόχους που έχουμε θέσει, αλλάζουμε το διαιτολόγιο με νέες, νόστιμες και ενδιαφέρουσες επιλογές και θέτουμε καινούργιους στόχους.

Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε το δικό σας ραντεβού

Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου & Συνεργάτες

Εξατομικευμένη Διαιτητική Προσέγγιση

Η διαιτητική μας προσέγγιση στηρίζεται σε δύο (2) άξονες:

Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύαμε παλαιότερα, η απώλεια βάρους μπορεί να είναι και γρήγορη και ασφαλής και πολλές φορές ενδυκνειόμενη.

Απώλεια βάρους της τάξης των 8-10 κιλών ανά μήνα με υψηλούς βαθμούς διατήρησης, με δίαιτες χαμηλών αλλά και πολύ χαμηλών θερμίδων κάτω από 1200, μπορεί να επιτευχθεί σωστά σε παχύσαρκα άτομα που είναι ισχυρά κινητοποιημένα.

Οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό, όπως υποδεικνύει η διεθνής βιβλιογραφία, 1. το διαιτολόγιο να είναι εξατομικευμένο, 2. να καλύπτει το πρωτεϊνικό ισοζύγιο ώστε να διασφαλίσουμε απώλεια κυρίως λιπώδους ιστού και παράλληλα όλα τα θρεπτικά σωστικά σε ημερήσια βάση και 3. τροποποίηση συμπεριφοράς ώστε να αλλάξουμε τις παλιές
κακίες συνήθειες με νέες πιο υγιεινές.

Ακούστηκε σε ένα συνέδριο και το αναπαράγω: Αν δεν αλλάξουμε τη διατροφική μας συμπεριφορά, είναι σαν να προσπαθούμε να γεμίσουμε ένα κουβά με νερό που έχει μια τρύπα στον πάτο.

Αφού λοιπόν προσδιορίσουμε την προβληματική συμπεριφορά (πχ φαγητό/τσιμπολόγημα μπροστά την τηλεόραση) προσπαθήσουμε να σπάσουμε αυτόν τον δυσλειτουργικό κρίκο και να δημιουργήσουμε μια νέα υγιεινή συνήθεια χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως η αυτό-παρατήρηση, η αυτό-αξιολόγηση και η στοχοθεσία.

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑ

Δυνατά Σημεία

Πολυετή εμπειρία σε τεχνικές τροποποίησης της διατροφικής συμπεριφοράς
95%
Αποτελεσματική οργάνωση και διαχείριση των εξ’ αποστάσεων (online) συνεδριών
95%