Βιογραφικό

Ειρήνη Μανωλάκη

Η Ειρήνη Μανωλάκη είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στα πλαίσια της πτυχιακής της μελέτης, ασχολήθηκε με την αποτίμηση των διαιτητικών συνηθειών ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1. Την πρακτική της άσκηση πραγματοποίησε στο διαιτολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό», στο διαιτολογικό γραφείο της Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Κλειώς Δημητριάδου και στο τμήμα διασφάλισης ποιότητας τροφίμων του ξενοδοχείου Electra Metropolis.

Επιπλέον, φοίτησε για 6 μήνες στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, ως υπότροφος του προγράμματος Erasmuς+.

Μετά το πέρας το σπουδών της, εργάστηκε σε διαιτολογικό γραφείο και από το 2021 ασκεί το επάγγελμα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου. Με στόχο την διαρκή ενημέρωση για τις σύγχρονες εξελίξεις στον κλάδο της Διαιτολογίας και Διατροφής, έχει παρακολουθήσει και συμμετέχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Επίσης, λόγω του ενδιαφέροντος της για τον χορό και τις παραστατικές τέχνες, έχει ολοκληρώσει το πιστοποιημένο σεμινάριο «Essentials of Performing Arts Medicine» ως «Συνεργάτης Επαγγελματίας Υγείας» υπό την αιγίδα του Αμερικάνικου Κολλεγίου Αθλητικής Ιατρικής (ACSM) και του PAMA (Performing Arts Medicine Association), με στόχο την περαιτέρω εξειδίκευση στις διατροφικές απαιτήσεις των καλλιτεχνών.