Βιογραφικό

Μαρία Βοϊτσίδου

Η ΒοΪτσίδου Μαρία είναι διαιτολόγος- διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Με τη συμμετοχή της στην έρευνα «MedWeight» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ολοκλήρωσε την πτυχιακή της εργασία, με ερευνητικό αντικείμενο την κατανομή της διαιτητικής πρόσληψης κατά τη διάρκεια του 24ώρου και την επίδραση της στη μακροχρόνια διατήρηση της απώλειας βάρους.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της πραγματοποίησε πρακτική άσκηση, στο διαιτολογικό γραφείο του Δρ. Αναστάσιου Παπαλαζάρου, στο ξενοδοχείο Τιτάνια στο τμήμα του ελέγχου τροφίμων και στο Ειδικό Αντικαρκινικό νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ».

Επιπλέον, φοίτησε για διάστημα 6 μηνών στο university of Bergen ως ασκούμενη κλινική διαιτολόγος, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Με κίνητρο τη συστηματική ενημέρωση σε σύγχρονα θέματα διαιτολογίας και διατροφής συμμετέχει τόσο σε Πανελλήνια όσο και σε Πανευρωπαϊκά συνέδρια και ημερίδες.

Από τον Οκτώβριο του 2020 παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Δημόσια Υγεία» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με κατεύθυνση την Επιστήμη και πολιτικές δημόσιας υγείας.