Βιογραφικό

Βαρβάρα Ευαγγέλου

Η Βαρβάρα Ευαγγέλου είναι διαιτολόγος- διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Με τη συμμετοχή της στην έρευνα «MedWeight» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ολοκλήρωσε την πτυχιακή της εργασία, με ερευνητικό αντικείμενο τα πρότυπα και τις συνήθειες γυναικών που συμβάλλουν στη διατήρηση της απώλειας βάρους. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στη βιομηχανία τροφίμων Π. Γ. Νίκας ΑΒΕΕ, στο διαιτολογικό γραφείο του Δρ. Αναστάσιου Παπαλαζάρου και στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα».

Επιπλέον, συνεργάστηκε με το τμήμα διατροφής του νοσοκομείου BielefeldMitte στο Μπίλεφελντ της Γερμανίας ως ασκούμενη κλινική διαιτολόγος, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+Placement.

Με κίνητρο τη συστηματική ενημέρωση σε σύγχρονα θέματα διαιτολογίας και διατροφής συμμετέχει τόσο σε Πανελλήνια όσο και σε Πανευρωπαϊκά συνέδρια και ημερίδες, ενώ παράλληλα παρακολουθεί το πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης με θέμα «Κλινική διατροφή και μεταβολισμός» της ESPEN.

Από τον Οκτώβριο του 2021 παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με κατεύθυνση την Κλινική Διατροφή.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος.