Βιογραφικό

Στέλλα Αργυρίου

Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Lasapienza της Ρώμης.

Έχει αποκτήσει τις ειδικότητες της εξελικτικής και εκπαιδευτικής ψυχολόγου από το 2005. Είχε την ευκαιρία να μαθητεύσει δίπλα στον παγκοσμίου φήμης Καθηγητή Ψυχολογίας και ιδρυτή του Ιταλικού Συλλόγου Αναλυτικής Ψυχολογίας, Professor Aldo Carotenuto, υπό την καθοδήγηση του οποίου ολοκλήρωσε με άριστα τη διπλωματική της εργασία πάνω στις διατροφικές διαταραχές στην εφηβεία και στη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία. 

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα το 2006, εντάχθηκε στις κλινικές και επιστημονικές δραστηριότητες του Παιδοψυχιατρικού τμήματος του Τζανείου νοσοκομείου Πειραιά, στη διαγνωστική εκτίμηση και θεραπευτική παρέμβαση υπό την εποπτεία της Διευθύντριας και Ψυχιάτρου κας Ελένης Φωτοπούλου. Συμμετείχε στην εκπαίδευση των φοιτητών του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου κατά την πρακτική τους άσκηση, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Κλινικής Ψυχολογίας και προέδρου του τμήματος, Καθ. Γρηγόρη Ποταμιάνου.

Με την εμπειρία της αυτή, είναι από τους πρώτους ψυχολόγους στην Ελλάδα που από το 2007, σε συνεργασία με το γνωστό διαιτολόγο – διατροφολόγο Δρ. Αναστάσιο Παπαλαζάρου, εφάρμοσαν το μοντέλο της γνωσιακής – συμπεριφορικής θεραπείας στην παχυσαρκία, τόσο σε ομαδικές όσο και σε ατομικές συνεδρίες.

Διατηρεί τον επαγγελματικό της χώρο στην περιοχή του Ελληνικού Αττικής, στο ιδιωτικό πολυϊατρείο ΙΑΜΑ