Βιογραφικό

Σοφία Μποτέλλη, MSc

Η Σοφία Μποτέλλη είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Τμήματος Αθλητικής Διατροφής του Liverpool John Moores University.

Το 2016 ολοκλήρωσε με άριστα τις σπουδές της στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Η πτυχιακή της μελέτη με θέμα «Σχέση επιπέδων σωματικής δραστηριότητας και αρτηριακής πίεσης σε παιδιά. Δεδομένα από τη μελέτη Healthy Growth Study» δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of the American Society of Hypertension» το 2018.

Μετά το πέρας των προπτυχιακών σπουδών της άνοιξε το δικό της Διαιτολογικό Γραφείο στα Βριλήσσια, όπου διατηρεί μέχρι και σήμερα και παρακολουθεί πληθώρα περιστατικών.

Ήδη από τις προπτυχιακές της σπουδές αλλά και κατά τη διάρκεια της καριέρας της, εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για τη διατροφική υποστήριξη των αθλητών. Για τον λόγο αυτό, θέλησε να εξειδικευτεί στην Αθλητική Διατροφή κι έτσι το 2021 ολοκλήρωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Sport Nutrition του Liverpool John Moores University. Η διπλωματική της μελέτη ήταν συστηματική ανασκόπηση με θέμα τα εργογόνα συμπληρώματα διατροφής για τους αθλητές κολύμβησης. Την πρακτική της άσκηση πραγματοποίησε στην 1 η ομάδα και την ακαδημία ποδοσφαίρου της Liverpool γυναικών, όπου απέκτησε αξιοσημείωτη εμπειρία στην διατροφική υποστήριξη και εκπαίδευση των αθλητών ποδοσφαίρου.

Το 2021 ολοκλήρωσε το επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο “Health Coaching για Επαγγελματίες Υγείας” του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει ενημερωτικές και εκπαιδευτικές ομιλίες σε σχολεία και σε αθλητικές ομάδες και παράλληλα έχει μεγάλη εμπειρία στην εξατομικευμένη παρακολούθηση επαγγελματιών αθλητών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Συνεχίζει να ενημερώνεται και να εκπαιδεύεται συστηματικά πάνω σε σύγχρονα θέμα της επιστήμης της μεσώ της παρακολούθησης συνεδριών και σεμιναρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.