Συνεδρίες

Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου & Συνεργάτες

Συνεδρίες

Γνωρίζουμε ότι η εφαρμογή ενός διαιτολογίου, από μόνη της, δεν επιφέρει τα επιθυμητά μακροχρόνια αποτελέσματα.

Με άλλα λόγια, μπορεί να χάσουμε βραχυπρόθεσμα βάρος, αλλά το πιθανότερο είναι να το επαναπροσλάβουμε, καθώς δεν έχουμε αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε απέναντι στο φαγητό.

Επομένως, οι εξατομικευμένες συνεδρίες που αποσκοπούν στην τροποποίηση της συμπεριφοράς παράλληλα, με ένα σωστό θρεπτικά καταρτισμένο διαιτολόγιο και προσαρμοσμένο στις προσωπικές ανάγκες του κάθε ατόμου, φαίνεται να στοιχειοθετούν το πλαίσιο επιτυχίας της μόνιμης απώλειας βάρους.

Σε αυτές, με γνώμονα τις σύγχρονες αρχές τροποποίησης συμπεριφοράς, επιχειρούμε να πετύχουμε μόνιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας , έτσι ώστε τα κιλά που χάνονται να μην τα ξαναπάρουμε πίσω. 

Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου & Συνεργάτες

Βασικές Τεχνικές Συνεδριών

Οι βασικές τεχνικές που εφαρμόζονται στις συνεδρίες είναι:
01
Ερωτηματολόγιο κινητοποίησης
Αξιολογούμε μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου ερωτηματολογίου το βαθμό ετοιμότητας της νέας προσπάθειας που ξεκινά. Προσπαθούμε να κρατάμε ενεργά τα κίνητρά μας σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας, έτσι ώστε να μην περιοριστούμε σε αυτό που οι περισσότερες δίαιτες από μόνες του κάνουν, την βραχυχρόνια απώλεια κιλών, αλλά αυτή τη φορά να φτάσουμε μέχρι τον τελικό στόχο.
02
Στοχοθεσία
Ένα κοινό μυστικό μεταξύ αυτών που κατάφεραν να διατηρήσουν τα κιλά που έχασαν είναι η υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών που, τελικά, έγιναν τρόπος ζωής. Σε κάθε, λοιπόν, συνεδρία θέτουμε στόχους, συμπεριφοριστικούς, διατροφικούς και άσκησης και προσπαθούμε να τους ακολουθούμε βήμα προς βήμα.
03
Αυτοαξιολόγηση
Καμιά προσπάθεια απώλειας και διατήρησης βάρους δεν θα ευοδωθεί, αν εμείς οι ίδιοι δεν αντιληφθούμε τις λανθασμένες συμπεριφορές μας και δεν πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της τεχνικής της αυτοαξιολόγησης, όπου ζητείται σε κάθε συνεδρία να αξιολογήσουμε, εμείς οι ίδιοι, σε ποιο βαθμό πετύχαμε τους στόχους που θέσαμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε το δικό σας ραντεβού

Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου & Συνεργάτες

Διαδικασία Συνεδριών

Συνοπτική περιγραφή της διαδικασίας συνεδριών από την πρώτη γνωριμία μέχρι τις follow up συνεδρίες.
Λήψη πλήρους ιατρικού, διατροφικού & συμπεριφορικού ιστορικού
01
Λήψη πλήρους ιατρικού, διατροφικού & συμπεριφορικού ιστορικού
Για την σωστή διαχείριση του διαιτώμενου, λαμβάνουμε υπόψη τις παθήσεις, τις διατροφικές ιδιαιτερότητες όπως αλλεργίες δυσανεξίας αλλά κα τις διατροφικες προτιμήσεις. Επιπλέον, προσδιορίζουμε τις δυσλειτουργικές σκέψεις και καταστάσεις που μας οδηγούν στην υπερφαγία.
Ανάλυση σύστασης σώματος
02
Ανάλυση σύστασης σώματος
Προσδιορίζουμε το ποσοστό λίπους, μυϊκής μάζας, υγρών σώματος το δείκτη περιφέρειας μέσης προς γοφούς παραμέτρους που είναι απαραίτητοι παράμετροι για τη δημιουργία της εξατομικευμένης δίαιτας.
Προσδιορισμός βασικού μεταβολικού ρυθμού
03
Προσδιορισμός βασικού μεταβολικού ρυθμού
Μέσω ειδικής μέτρησης προσδιορίζουμε τις θερμίδες του βασικού μεταβολικού ρυθμού και τις θερμίδες του ενεργειακού ισοζυγίου, ώστε να ετοιμαστεί το εξατομικευμένο πρόγραμμα ανάλογα με τους στόχους που θέσαμε.
Προσδιορισμός βαθμού κινητοποίησης/ ενεργοποίησης
04
Προσδιορισμός βαθμού κινητοποίησης/ ενεργοποίησης
Στο στάδιο αυτό μας ενδιαφέρει να δούμε πόσο έτοιμος είναι ο διαιτώμενος να σπάσει τις κακές συνήθειες και να υιοθετήσει νέες πιο υγιεινές. Το εργαλείο που χρησιμοποιούμε για την αξιολόγηση του βαθμού κινητοποίησης μας δίνει μια πολύ ισχυρή ένδειξη για τις πιθανότητες επιτυχίας ή μη.
Κατάρτιση εξατομικευμένης διαιτητικής προσέγγισης
05
Κατάρτιση εξατομικευμένης διαιτητικής προσέγγισης
Μια εξατομικευμένα σχεδιασμένη δίαιτα σε συνδυασμό με την αλλαγή της διατροφικής μας συμπεριφοράς και την δημιουργία νέων διατροφικών συνηθειών μπορεί να επιφέρει την επιθυμητή απώλεια βάρους και τη διατήρηση των κιλών.
Follow up συνεδρίες
06
Follow up συνεδρίες
Αξιολογούμε την πρόοδο του διαιτώμενου με σωματομετρικές μετρήσεις, αξιολογούμε τους συμπεριφορικούς στόχους που έχουμε θέσει, αλλάζουμε το διαιτολόγιο με νέες, νόστιμες και ενδιαφέρουσες επιλογές και θέτουμε καινούργιους στόχους.

Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου & Συνεργάτες

Εξατομικευμένη Διαιτητική Προσέγγιση

Η διαιτητική μας προσέγγιση στηρίζεται σε δύο (2) άξονες:

Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύαμε παλαιότερα, η απώλεια βάρους μπορεί να είναι και γρήγορη και ασφαλής και πολλές φορές ενδυκνειόμενη.

Απώλεια βάρους της τάξης των 8-10 κιλών ανά μήνα με υψηλούς βαθμούς διατήρησης, με δίαιτες χαμηλών αλλά και πολύ χαμηλών θερμίδων κάτω από 1200, μπορεί να επιτευχθεί σωστά σε παχύσαρκα άτομα που είναι ισχυρά κινητοποιημένα.

Οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό, όπως υποδεικνύει η διεθνής βιβλιογραφία, 1. το διαιτολόγιο να είναι εξατομικευμένο, 2. να καλύπτει το πρωτεϊνικό ισοζύγιο ώστε να διασφαλίσουμε απώλεια κυρίως λιπώδους ιστού και παράλληλα όλα τα θρεπτικά σωστικά σε ημερήσια βάση και 3. τροποποίηση συμπεριφοράς ώστε να αλλάξουμε τις παλιές
κακίες συνήθειες με νέες πιο υγιεινές.

Ακούστηκε σε ένα συνέδριο και το αναπαράγω: Αν δεν αλλάξουμε τη διατροφική μας συμπεριφορά, είναι σαν να προσπαθούμε να γεμίσουμε ένα κουβά με νερό που έχει μια τρύπα στον πάτο.

Αφού λοιπόν προσδιορίσουμε την προβληματική συμπεριφορά (πχ φαγητό/τσιμπολόγημα μπροστά την τηλεόραση) προσπαθήσουμε να σπάσουμε αυτόν τον δυσλειτουργικό κρίκο και να δημιουργήσουμε μια νέα υγιεινή συνήθεια χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως η αυτό-παρατήρηση, η αυτό-αξιολόγηση και η στοχοθεσία.

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑ

Δυνατά Σημεία

Πολυετή εμπειρία σε τεχνικές τροποποίησης της διατροφικής συμπεριφοράς
95%
Αποτελεσματική οργάνωση και διαχείριση των εξ’ αποστάσεων (online) συνεδριών
95%