Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου & Συνεργάτες
Συνεδρίες
Με άλλα λόγια, μπορεί να χάσουμε βραχυπρόθεσμα βάρος, αλλά το πιθανότερο είναι να το επαναπροσλάβουμε, καθώς δεν έχουμε αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε απέναντι στο φαγητό.
Επομένως, οι εξατομικευμένες συνεδρίες που αποσκοπούν στην τροποποίηση της συμπεριφοράς παράλληλα, με ένα σωστό θρεπτικά καταρτισμένο διαιτολόγιο και προσαρμοσμένο στις προσωπικές ανάγκες του κάθε ατόμου, φαίνεται να στοιχειοθετούν το πλαίσιο επιτυχίας της μόνιμης απώλειας βάρους.
Σε αυτές, με γνώμονα τις σύγχρονες αρχές τροποποίησης συμπεριφοράς, επιχειρούμε να πετύχουμε μόνιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας , έτσι ώστε τα κιλά που χάνονται να μην τα ξαναπάρουμε πίσω.
Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου & Συνεργάτες
Βασικές Τεχνικές Συνεδριών
Ερωτηματολόγιο κινητοποίησης
Στοχοθεσία
Αυτοαξιολόγηση
Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε το δικό σας ραντεβού
Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου & Συνεργάτες
Διαδικασία Συνεδριών
Λήψη πλήρους ιατρικού, διατροφικού & συμπεριφορικού ιστορικού
Ανάλυση σύστασης σώματος
Προσδιορισμός βασικού μεταβολικού ρυθμού
Προσδιορισμός βαθμού κινητοποίησης/ ενεργοποίησης
Κατάρτιση εξατομικευμένης διαιτητικής προσέγγισης
Follow up συνεδρίες
Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου & Συνεργάτες
Εξατομικευμένη Διαιτητική Προσέγγιση
Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύαμε παλαιότερα, η απώλεια βάρους μπορεί να είναι και γρήγορη και ασφαλής και πολλές φορές ενδυκνειόμενη.
Απώλεια βάρους της τάξης των 8-10 κιλών ανά μήνα με υψηλούς βαθμούς διατήρησης, με δίαιτες χαμηλών αλλά και πολύ χαμηλών θερμίδων κάτω από 1200, μπορεί να επιτευχθεί σωστά σε παχύσαρκα άτομα που είναι ισχυρά κινητοποιημένα.
Οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό, όπως υποδεικνύει η διεθνής βιβλιογραφία, 1. το διαιτολόγιο να είναι εξατομικευμένο, 2. να καλύπτει το πρωτεϊνικό ισοζύγιο ώστε να διασφαλίσουμε απώλεια κυρίως λιπώδους ιστού και παράλληλα όλα τα θρεπτικά σωστικά σε ημερήσια βάση και 3. τροποποίηση συμπεριφοράς ώστε να αλλάξουμε τις παλιές
κακίες συνήθειες με νέες πιο υγιεινές.
Ακούστηκε σε ένα συνέδριο και το αναπαράγω: Αν δεν αλλάξουμε τη διατροφική μας συμπεριφορά, είναι σαν να προσπαθούμε να γεμίσουμε ένα κουβά με νερό που έχει μια τρύπα στον πάτο.
Αφού λοιπόν προσδιορίσουμε την προβληματική συμπεριφορά (πχ φαγητό/τσιμπολόγημα μπροστά την τηλεόραση) προσπαθήσουμε να σπάσουμε αυτόν τον δυσλειτουργικό κρίκο και να δημιουργήσουμε μια νέα υγιεινή συνήθεια χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως η αυτό-παρατήρηση, η αυτό-αξιολόγηση και η στοχοθεσία.