Μια πραγματικά πεντανόστιμη συνταγή για να αξιοποιήσετε τα ρεβύθια της προηγούμενης μέρας με διαφορετικό τρόπο.
Τα ρεβύθια συνδυάζονται εξαιρετικά με τις μελιτζάνες και την φρέσκια ντομάτα και συνθέτουν ένα γεύμα με υψηλή θρεπτική αξία
Πλούσιο σε φυτικές ίνες, που συνδράμουν στον κορεσμό και στην καλή υγεία του εντέρου
Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε την συνταγή εξαρχής και με μη μαγειρεμένα ρεβύθια που έχετε μουλιάσει το προηγούμενο βράδυ.
Υλικά:
2 φλ. μαγειρεμένα ρεβύθια (360 γρ.)
1/2 φλ. ελαιόλαδο (90 γρ.)
2κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδο
2 ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 μελιτζάνες (500 γρ.)
αλάτι, πιπέρι
Μαιντανός για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
1.Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σκόρδο ολόκληρο και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2.Βάζουμε τα μαγειρεμένα ρεβύθια και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
3️.Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και ζεστό νερό, μέχρι εκεί που μισοσκεπάζει τα ρεβύθια, αλατοπιπερώνουμε, και αφήνουμε να βράσει το φαγητό για 20 λεπτά μέχρι να χυλώσει.
4️.Παράλληλα ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια και τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
5️.Έπειτα ρίχνουμε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα με τα ρεβύθια και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
6️.Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διατροφική ανάλυση (1 μερίδα)
⚡️Ενέργεια: 685 kcal
💪Πρωτεΐνη: 14,1 g
🍞Υδατάνθρακες: 53,9 g
🧈Λιπαρά: 48,7 g
🥬Φυτικές ίνες: 5,5 g

