Υλικά ( 4 μερίδες )
400 γρ. πένες, highprotein
Αλάτι-πιπέρι
20 ντοματίνια
2 κ.σ. δυόσμο-2 κ.σ. βασιλικό
3 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
4κ.σ. ελαιόλαδο-2 κ.σ. κοφτές μέλι
50γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα
10 ελιές, σε ροδέλες ή 5 ελιές
ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, πένες και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα σε χοντρά κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. δυόσμο και 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένα, το ξίδι, το ελαιόλαδο και πιέζουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν τα ντοματίνια όλο το ζουμί τους. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε κομμάτια και το προσθέτουμε στο μπολ με τα ντοματίνια.
Βάζουμε το καλαμπόκι, τις ελιές, το γκότζιμπέρι, το ξύσμα και τον χυμό από τα lime, 1 κ.σ. δυόσμο και 1 κ.σ. βασιλικό χοντροκομμένο και ανακατεύουμε. Σουρώνουμε τις πένες και τις ξεπλένουμε για να σταματήσει ο βρασμός τους. Βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε πιπέρι, φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
