Αν αγαπάτε τις κοτομπουκιές,
τότε σας έχω την πιο τραγανή και έξυπνη συνταγή για να βάλετε τα όσπρια στην διατροφή σας!
Με ελάχιστα υλικά, χορτοφαγική και εξαιρετικά θρεπτική!
Tα μικρά παιδιά σίγουρα θα την λατρέψουν!
Εάν είστε vegan ή νηστεύετε, αντικαταστήστε το αυγό με 1 κ.σούπας λιναρόσπορο!

Υλικά:
250 γρ. βρασμένα ρεβύθια (1 και ¼ φλ.)

1 αυγό

50 γρ. αλεύρι βρώμης (1/2 φλ.)

½ κ.γ. πάπρικα, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, αλάτι

50 γρ. Τριμμένη φρυγανιά (1/2 φλ.)

¼ φλ νερό (60 mL)

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα βρασμένα ρεβύθια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

Για το αλεύρι βρώμης, ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα πολτοποιημένα ρεβίθια ένα αυγό, τα καρυκεύματα, το αλεύρι βρώμης και το νερό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ζύμη.

Πλάθουμε τη ζύμη σε 15 λεπτά κομμάτια.

Τα ραντίζουμε με λίγο νεράκι, και τα βουτάμε και από τις δύο πλευρές στην τριμμένη φρυγανιά.

Τοποθετούμε τα nuggets σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με ελαιόλαδο να πάει παντού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους για 20 λεπτά, αναποδογυρίζοντας στον μισό χρόνο.

Καλή απόλαυση!

Διατροφική ανάλυση (1 nugget)
Ενέργεια: 83,2 kcal
Πρωτεΐνη: 1,3 g
Υδατάνθρακες: 9,3 g
Λιπαρά: 3,9 g
Φυτικές ίνες: 1,9 g