Για εσάς που αγαπάτε τις παραδοσιακές συνταγές, σήμερα σας έχουμε την πιο εύκολη και πεντανόστιμη: Μπατζίνα από την Θεσσαλία.

Η μπατζίνα είναι μια λεπτή κολοκυθοτυρόπιτα που έφτιαχναν παλιά οι γυναίκες στα χωριά όταν δεν είχαν χρόνο να ανοίξουν φύλλο, και διατηρείτε μέχρι σήμερα στην διατροφή μας χάρη στην γεύση, την ευκολία αλλά και την θρεπτική της αξία.

Η φέτα και το γάλα προσδίδουν στην συνταγή πρωτεΐνη και ασβέστιο και τα κολοκυθάκια παρέχουν βιταμίνη C, φυτικές ίνες και πολύτιμα καροτενοειδή.

Εξαιρετική επιλογή ως πρωινό ή και σνακ στη δουλειά και το σχολείο.

Δοκιμάστε την

 

Υλικά:

3 φλ. τριμμένα πράσινα κολοκυθάκια (560 γρ.)

2 φλ. τυρί φέτα (280 γρ.)

3 αυγά χτυπημένα

3 ποτήρια γάλα (650 γρ.)

170 mL ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

750 γρ. αλεύρι γενικής χρήσεως

 

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα υγρά τους.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με την φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, το γάλα και το κολοκύθι.

Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να έχουμε μια αραιή ζύμη που να σταματάει στο κουταλάκι και να μην στάζει.

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε το μείγ,α και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για περίπου 45 λεπτά.

 

Διατροφική ανάλυση (1 κομμάτι)  

️Ενέργεια: 390,8 kcal

Πρωτεΐνη: 12,7 g

Υδατάνθρακες: 41,5 g

Λιπαρά: 19,3 g

Φυτικές ίνες: 1,9 g