Κεφτεδάκια φακής πεντανόστιμα και υγιεινά!

Αν θέλετε να μειώσετε το κρέας, ή απλά ψάχνετε έναν έξυπνο τρόπο να βάλετε περισσότερα όσπρια στην διατροφή σας, αυτά τα κεφτεδάκια θα σας σώσουν.
Είναι χορτοφαγικά
Kαι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, που μας προσφέρουν κορεσμό

Βάλτε τα σε τορτίγιες και στην σαλάτα σας για ένα τέλειο ελαφρύ γεύμα!

Υλικά
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
60 γρ. νιφάδες βρώμης
200 γρ. φακές, βρασμένες (150 γρ. ξερές)
2 κ.σ. τοματοπελτέ
½ ματσάκι μαϊντανό
1 αυγό
αλάτι, mix μπαχαρικών
3 κ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 7-8 λεπτά, και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.

Βάζουμε στο μούλτι τη βρώμη και μπλεντάρουμε μέχρι να γίνει σκόνη.

Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, τον τοματοπελτέ, τον μαϊντανό και το αυγό, αλατοπιπερώνουμε και μπλεντάρουμε καλά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα της βρώμης και τα λαχανικά, και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά, σκεπασμένο, για να σφίξει (10-20 λεπτά).

Πλάθουμε σε 18 κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε σκευός με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Διατροφική ανάλυση (1 κεφτεδάκι)
Ενέργεια: 50 kcal
Πρωτεΐνη: 2,7 g
Υδατάνθρακες: 7,8 g
Λιπαρά: 1 g
Φυτικές ίνες: 1,4 g