Σήμερα σας έχουμε το πιο νόστιμο και υγιεινό σιμιγδαλένιο χαλβά!

Χωρίς ζάχαρη με σιρόπι από χουρμάδες και μέλι πλούσιος σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά από το ελαιόλαδο και τους ξηρούς καρπούς.

Χάρη στις φυτικές του ίνες το γλυκό αυτό μπορεί να σας προσφέρει κορεσμό ακόμα και σε μικρές ποσότητες ‼

 

Υλικά:

400 γρ. χουρμάδες

100 γρ. μέλι

1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό

1 φλ. σιμιγδάλι χονδρό

1/2 φλ. Ελαιόλαδο

4 φλ. νερό

100 γρ αμύγδαλα

100 γρ. Σταφίδες

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι, κανέλα για σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε ένα φλιτζάνι νερό.
  2. Βάζουμε σε ένα blender τους χουρμάδες, το σιρόπι και το 1 φλ. νερό και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει.
  4. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  5. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα.
  6. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι από χουρμάδες που έχουμε φτιάξει μαζί με 3 φλ. νερό.
  7. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό και το μείγμα να αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι.
  8. Μεταφέρουμε σε μια φόρμα για χαλβά για τουλάχιστον 2 ώρες.
  9. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού και κανέλα.

 

Διατροφική ανάλυση (1 κομμάτι) 

Ενέργεια: 282 kcal

Πρωτεΐνη: 4,6 g

Υδατάνθρακες: 45,5 g

Λιπαρά: 10 g

Φυτικές ίνες: 3,4 g