Σήμερα σας έχουμε μπιφτέκια μελιτζάνας γεμιστά με μοτσαρέλα που λιώνουν στο στόμα. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με μόνο 4 υλικά.
Ένα εναλλακτικό μπιφτέκι για να συνοδεύσετε το αγαπημένο σας γεύμα, πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
Υλικά:
2 μέτριες μελιτζάνες
40 γρ. τριμμένη φρυγανιά
20 γρ. παρμεζάνα
90 γρ. μοτσαρέλα
Εκτέλεση:
1️.Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια.
2️.Βάζουμε τα κυβάκια για 5-10 λεπτά σε απορροφητικό χαρτί να βγάλουν τα υγρά τους.
3️.Τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο νεράκι, μέχρι να μαλακώσουν.
4️.Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ μαζί με την παρμεζάνα και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
5️.Πλάθουμε σε 6 μπιφτέκια στα οποία βάζουμε στο κέντρο από 1 κουταλιά σούπας μοτσαρέλα.
Ψήνουμε για 10 λεπτά στο τηγάνι, αναποδογυρίζοντας στα μισά.
Διατροφική ανάλυση (1 μπιφτέκι)
Ενέργεια: 131 kcal
Πρωτεΐνη: 7,1 g
Υδατάνθρακες: 17,3 g
Λιπαρά: 4,5 g
Φυτικές ίνες: 6,1 g

