Τα πιο νόστιμα και υγιεινά μελομακάρονα από την ομάδα μας!

 Χωρίς ζάχαρη, με αλεύρι ολικής για περισσότερες φυτικές ίνες, ώστε να είναι πιο χορταστικά και σε μικρές μπουκίσες για να έχετε έλεγχο της μερίδας σας.

Υλικά:

Για τα μπισκότα:

250 γρ. αλεύρι ολικής
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
100 ml φυσικός χυμός πορτοκάλι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. χουρμάδες

1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. bakingpowder
70 γρ. χοντροκομμένα καρύδια

Για το σιρόπι:
200 mL μέλι

100 mLνερό

1 ξυλάκι κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:
1. Για την πάστα από χουρμάδες, μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε βρασμένο νερό για 30 λεπτά και χτυπάμε στο μούλτι προσθέτοντας λίγο από το νερό τους μέχρι να γίνουν πάστα.

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα μπισκότα και ανακατεύουμε.
  2. Φτιάχνουμε το σιρόπι μας: ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  3. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
  4. Ψήνουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά στον αέρα.
  5.  Μόλις τα μπισκότα ψηθούν, τα βουτάμε ζεστά λίγα λίγα στο κρύο σιρόπι για 20-30 δευτερόλεπτα.
  6. Τα βγάζουμε σε ένα μπολ και σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο καρύδι.
  7. Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

 

Διατροφική ανάλυση (1 μελομακάρονο) 

Ενέργεια: 76 kcal

Πρωτεΐνη: 1,1 g

Υδατάνθρακες: 10,6 g

Λιπαρά: 3,6 g

Φυτικές ίνες: 0,8 g