Ζεστή πικάντικη σαλάτα με κουνουπίδι, crispy ρεβύθια και έδεσμα από βασιλικά σύκα από την Figland.

Αν ψάχνετε για έναν διαφορετικό τρόπο να φάτε τα λαχανικά σας, αυτή η συνταγή, νηστίσιμη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά θα σας ενθουσιάσει.

Δοκιμάστε την!

 

Υλικά:

1 κουνουπίδι

2 καρότα

300 γρ. Ρεβύθια μαγειρεμένα

1 ρόδι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. μπαλσάμικο

2 κ.σ. ταχίνι

200 γρ. έδεσμα από βασιλικά σύκα με πιπέρι και τζίντερFigland

Αλάτι, πιπέρι

Πάπρικα, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού

 

Εκτέλεση (4 μερίδες):

  1. Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και τα καρότα μας σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Παίρνουμε ένα πακέτο ρεβύθια έτοιμα, τα ξεπλένουμε, τα στραγγίζουμε καλά να φύγουν τα υγρά τους και τα βάζουμε και αυτά στο ταψί.
  3. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
  5. Για την σως μας ανακατεύουμε σε ένα μπολ 2 κ.σ. ταχίνι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. μπαλσάμικο, και 2 κ.σ.  έδεσμα από βασιλικά σύκα μαζί με λίγο αλάτι και σκόνη σκόρδου.
  6. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, περιχύνουμε την σως και σερβίρουμε μαζί με ρόδι και έξτρα έδεσμα από βασιλικά σύκα.

 

Διατροφική ανάλυση (1 μερίδα)

Ενέργεια: 466 kcal

Πρωτεΐνη: 14,8 g

Υδατάνθρακες: 60,7 g

Λιπαρά: 15,1 g

Φυτικές ίνες: 16,2 g