Ζεστή πικάντικη σαλάτα με κουνουπίδι, crispy ρεβύθια και έδεσμα από βασιλικά σύκα από την Figland.
Αν ψάχνετε για έναν διαφορετικό τρόπο να φάτε τα λαχανικά σας, αυτή η συνταγή, νηστίσιμη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά θα σας ενθουσιάσει.
Δοκιμάστε την!
Υλικά:
1 κουνουπίδι
2 καρότα
300 γρ. Ρεβύθια μαγειρεμένα
1 ρόδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μπαλσάμικο
2 κ.σ. ταχίνι
200 γρ. έδεσμα από βασιλικά σύκα με πιπέρι και τζίντερFigland
Αλάτι, πιπέρι
Πάπρικα, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού
Εκτέλεση (4 μερίδες):
- Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και τα καρότα μας σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Παίρνουμε ένα πακέτο ρεβύθια έτοιμα, τα ξεπλένουμε, τα στραγγίζουμε καλά να φύγουν τα υγρά τους και τα βάζουμε και αυτά στο ταψί.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Για την σως μας ανακατεύουμε σε ένα μπολ 2 κ.σ. ταχίνι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. μπαλσάμικο, και 2 κ.σ. έδεσμα από βασιλικά σύκα μαζί με λίγο αλάτι και σκόνη σκόρδου.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, περιχύνουμε την σως και σερβίρουμε μαζί με ρόδι και έξτρα έδεσμα από βασιλικά σύκα.
Διατροφική ανάλυση (1 μερίδα)
Ενέργεια: 466 kcal
Πρωτεΐνη: 14,8 g
Υδατάνθρακες: 60,7 g
Λιπαρά: 15,1 g
Φυτικές ίνες: 16,2 g

