Μια εύκολη συνταγή για παγωτό με γεμάτη γεύση και υψηλή θρεπτική αξία, που
χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχει θα σας κρατήσει χορτάτους για μεγάλο χρονικό
διάστημα.
Υλικά:
3 μέτριες μπανάνες
1/4 φλ. κάσιους (30 γρ.)
1/4 φλ. μέλι (80 γρ.)
3 κ.γ. κακάο
1/2 φλ. γάλα light
1 βανίλια
20 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
1️. Κόβουμε τις μπανάνες σε κομματάκια, τις βάζουμε σε ένα μπολ και παγώνουμε
στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
2️. Βάζουμε τις παγωμένες μπανάνες σε ένα πολυμίξερ μαζί με τα κάσιους, το μέλι,
το κακάο, το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί
το μείγμα.
3️. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές μπολ, πασπαλίζουμε με τις σταγόνες
σοκολάτας, και παγώνουμε για άλλες 3-4 ώρες.
Διατροφική ανάλυση (1 μερίδα = 100 γρ)
Ενέργεια: 163 kcal
Πρωτεΐνη: 2,8 g
Υδατάνθρακες: 31,4 g
Λιπαρά: 4,2 g
Φυτικές ίνες: 2,5 g

