Σπιτικό παγωτό φιστίκι πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό.
Γιατί όταν το παγωτό συνδυάζει γεύση μαζί με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως
φυτικές ίνες, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, αλλά και βιταμίνες,
μέταλλα και ιχνοστοιχεία..τότε αξίζει σίγουρα να το εντάξουμε στο διαιτολόγιο μας!

Υλικά :
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
200 γρ. γιαούρτι light στραγγιστό
80 γρ. χουρμάδες απύρηνοι
1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:
1️. Μουλιάζουμε τα φιστίκια Αιγίνης και τους χουρμάδες σε καυτό νερό για 1 ώρα.
2️. Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα φιστίκια, τους χουρμάδες, το γιαούρτι και 1 κ.σ.
μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
3️. Τοποθετούμε το μείγμα σε θήκες για παγάκια και παγώνουμε για τουλάχιστον 3
ώρες.
4️. Αφαιρούμε τα παγάκια, ανακατεύουμε ξανά στο μπλέντερ και σερβίρουμε.
Διατροφική ανάλυση (ανά 100 γρ., 1 μερίδα από τις 4)
Ενέργεια: 248 kcal
Πρωτεΐνη: 10,5 g
Υδατάνθρακες: 27,9 g
Λιπαρά: 12,4 g
Φυτικές ίνες: 4,3 g