🥬🥧 Σπανακοτυρόπιτα χωρίς σφολιάτα, πεντανόστιμη και έτοιμη σε 30 λεπτά.

✅Τα φύλλα ρυζιού έχουν ελάχιστες θερμίδες και αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική του κλασσικού φύλλου χωρίς γλουτένη. Όταν τα βρέχεις μαλακώνουν και όταν τα ψήνεις γίνονται τραγάνα.

✨ Η συνταγή αυτή με ελάχιστο λάδι και 20 γρ. πρωτεΐνης και μπορεί να αποτελέσει ένα ιδανικό  ελαφρύ γεύμα !

👨‍🍳Υλικά:
100 γρ. σπανάκι

1/4 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλ. Φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι άνηθο, χωρίς κοτσάνια
50 γρ. φέτα light
Αλάτι, πιπέρι
3 rice papers (15 γρ./κομμάτι)
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σουσάμι

📍Για το φύλλο:
1 αυγό
200 ml Γάλα light
2 κ.σ. γιαούρτι light

⏲️Εκτέλεση:
1. Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, προσθέτουμε το σπανάκι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
2. Έπειτα βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ μαζί με τη θρυμματισμένη φέτα και τον άνηθο και ανακατεύουμε.
3. Σε ένα πλατύ ρηχό πιάτο χτυπάμε το αυγό, το γιαούρτι και το γάλα για να σχηματιστεί ένα μείγμα.
4. Παίρνουμε τα ριζόχαρτα και τα βουτάμε στο μείγμα, αναποδογυρίζοντας τα μπρος-πίσω για να απορροφήσουν το υγρό. Θα πρέπει να γίνουν εύκαμπτα αλλά όχι υπερβολικά μαλακά.
5. Τοποθετήστε τα μαλακωμένα ριζόχαρτα σε μια καθαρή ξύλινη σανίδα, φροντίζοντας να παραμείνουν ίσια και λεία το ένα δίπλα στο άλλο σε σειρά, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια πλατειά επιφάνεια.
6. Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο της μεγάλης επιφάνειας απο τα ριζόχαρτα και τυλίγουμε έτσι ώστε να έχουμε ένα μεγάλο ρολό.
7. Στριφογυρίζουμε το ρολό μέχρι να σχηματιστεί η σπύρα.
8. Αλείφουμε από πάνω γενναιόδωρα με το μείγμα αυγών και γάλακτος που περίσσεψαν για ένα χρυσαφί φινίρισμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά.

📊 Διατροφική αξία :

⚡Ενέργεια: 409 kcal

💪Πρωτεΐνη: 20 g

🍞Υδατάνθρακες: 47,6 g

🧈Λιπαρά: 17,7 g

🥬Φυτικές ίνες: 3,9 g