Χειμωνιάτικη σούπα με κάστανο: εύκολη γρήγορη και πεντανόστιμη!
Η σούπα αυτή αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμινών, καροτενοειδών και άλλων σημαντικών αντιοξειδωτικών και η γεμάτη γεύση της είμαι σίγουρος ότι θα σας ενθουσιάσει!
Τα κάστανα μπορεί να ανήκουν στην κατηγορία των ξηρών καρπών, αλλά θυμηθείτε ότι η σύσταση του θυμίζει περισσότερο αυτή των φρούτων‼️
Περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες που συμβάλουν στην υγεία του πεπτικού μας συστήματος
αλλά και πολλά σημαντικά αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, τα καροτενοειδή και οι πολυφαινόλες, που προστατεύουν από την εμφάνιση χρόνιων ασθενειών.
Υλικά:
400 γρ. έτοιμα βρασμένα κάστανα
1κρεμμύδι
1 πράσο
2 κλωνάρια σέλερι
2 καρότα
2 φύλλα δάφνης
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Ζωμός-κύβος λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Για το σερβίρισμα:
Γιαούρτι 2%
Φρυγανισμένο ψωμί
Εκτέλεση (6 μερίδες):
1️.Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι ψιλοκομμένα, και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες για 4-5 λεπτά, μαζί με τα δύο φύλλα δάφνης.
2️.Έπειτα, προσθέτουμε τα κάστανα, ανακατεύουμε και μόλις πάρουν χρώμα ελαφρώς, σβήνουμε με το λευκό κρασί.
3️.Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε 1,5 λίτρο νερό βρασμένο στο οποίο διαλύουμε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και βράζουμε για 20-30 λεπτά.
4️.Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ή μεταφέροντας τα στερεά υλικά στο μπλέντερ μας και έπειτα τον πουρέ τους στην κατσαρόλα.
5️.Σερβίρουμε με γιαούρτι και φρυγανισμένο ψωμί σε κυβάκια.
Διατροφική ανάλυση (1 μερίδα)
⚡️Ενέργεια: 318 kcal
💪Πρωτεΐνη: 8,2 g
🍞Υδατάνθρακες: 50,8 g
🧈Λιπαρά: 7,6 g
🥬Φυτικές ίνες: 7,2 g

