Πεντανόστιμα και δροσερά σοκολατάκια από μανταρίνι σας έχουμε σήμερα.

Πανεύκολη συνταγή με μόλις 3 υλικά που συνδυάζει την γλυκιά σοκολατένια γεύση με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά από τα μανταρίνια σε ελάχιστες θερμίδες.

 

Υλικά:

250 mL χυμό από μανταρίνια (4-6 μανταρίνια)

30 γρ. Κορνφλάουρ

150 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα

 

Εκτέλεση:

1️. Βάζουμε τα μανταρίνια στο μπλέντερ και ανακατεύουμε.

2️. Σουρώνουμε τον χυμό τους μέσα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κορνφλάουρ.

3️. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.

4️. Μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια με λαδόκολλα και απλώνουμε σε τετράγωνο σχήμα σχηματίζοντας μια επιφάνεια πάχους 2 εκατοστών.

5️. Παγώνουμε για 1-2 ώρες.

Κόβουμε το μείγμα σε τετραγωνάκια και βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα.

6️. Παγώνουμε ξανά για τουλάχιστον 1 ώρα.

 

Διατροφική ανάλυση (1 μερίδα)

Ενέργεια: 69 kcal

Πρωτεΐνη: 0,7 g

Υδατάνθρακες: 9,3 g

Λιπαρά: 3,2 g

Φυτικές ίνες: 0,9 g