✨🍋Αν ψάχνετε μια εναλλακτική συνταγή για να μαγειρέψετε τα αγαπημένα σας όσπρια εδώ θα βρείτε την πιο εύκολη ρεβιθάδα με σπανάκι!
✅Πολύ καλή πηγή φυτικών πρωτεϊνών, φυτικών ινών και πρεβιοτικών, ιδανική για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο!
Υλικά:
📍600 γρ. ρεβίθια βρασμένα
📍200 γρ. σπανάκι
📍1 κρεμμύδι
📍1 σκ. Σκόρδο
📍6 κ.σ. ελαιόλαδο
📍Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
📍2 κ.σ. μουστάρδα
📍Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
📍1-1,5 φλ. ζεστό νερό
📍3 κ.σ. ταχίνι
👨🍳Εκτέλεση:
1️⃣Σε ένα ταψί προσθέτουμε το σπανάκι τα βρασμένα ρεβίθια, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.
2️⃣Προσθέτουμε την μουστάρδα, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και το ζεστό νερό
3️⃣Ανακατεύουμε το μείγμα μας, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
4️⃣Αφαιρούμε από τον φούρνο, προσθέτουμε το ταχίνι, ανακατεύουμε και ξαναψήνουμε για άλλα 45 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
📊 Διατροφική αξία (1 από 4 μερίδες) :
⚡Ενέργεια: 510 kcal
💪Πρωτεΐνη: 15,8 g
🍞Υδατάνθρακες: 41,4 g
🧈Λιπαρά: 34,1 g
🥬Φυτικές ίνες: 7,8 g

