✨🍋Αν ψάχνετε μια εναλλακτική συνταγή για να μαγειρέψετε τα αγαπημένα σας όσπρια εδώ θα βρείτε την πιο εύκολη ρεβιθάδα με σπανάκι!

✅Πολύ καλή πηγή φυτικών πρωτεϊνών, φυτικών ινών και πρεβιοτικών, ιδανική για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο!

Υλικά:

📍600 γρ. ρεβίθια βρασμένα

📍200 γρ. σπανάκι

📍1 κρεμμύδι

📍1 σκ. Σκόρδο

📍6 κ.σ. ελαιόλαδο

📍Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

📍2 κ.σ. μουστάρδα

📍Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

📍1-1,5 φλ. ζεστό νερό

📍3 κ.σ. ταχίνι

👨‍🍳Εκτέλεση:

1️⃣Σε ένα ταψί προσθέτουμε το σπανάκι τα βρασμένα ρεβίθια, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.

2️⃣Προσθέτουμε την μουστάρδα, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και το ζεστό νερό

3️⃣Ανακατεύουμε το μείγμα μας, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.

4️⃣Αφαιρούμε από τον φούρνο, προσθέτουμε το ταχίνι, ανακατεύουμε και ξαναψήνουμε για άλλα 45 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.

📊 Διατροφική αξία (1 από 4 μερίδες) :

⚡Ενέργεια: 510 kcal

💪Πρωτεΐνη: 15,8 g

🍞Υδατάνθρακες: 41,4 g

🧈Λιπαρά: 34,1 g

🥬Φυτικές ίνες: 7,8 g