Τα Buddha bowl είναι η νέα τάση για να κάνεις την σαλάτα σου ένα πλήρες, θρεπτικό και ενδιαφέρον γεύμα.
Πρόσθεσε λαχανικά, όσπρια, σιτηρά (κινόα, πλιγούρι κ.α.) και το κατάλληλο dressing και… ιδού το αγαπημένο χορτοφαγικό πιάτο της ασιατικής κουζίνας.

Υλικά (1 μερίδα):
2/3 φλ ρεβίθια
1/3 φλ κινόα
1 πιπεριά κόκκινη
1φλ ντοματίνια
1φλ σπανάκι baby

Για το dressing:
✅2κ.σ. ελαιόλαδο, ✅1κ.σ. μουστάρδα, ✅1κ.σ. χυμό λεμόνι, ✅1κ.γ. maple syrup, ✅Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση:
1.Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό.
2.Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό , και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
3.Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε την κινόα μέχρι να φουσκώσει.
4.Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με την κινόα και τα ρεβίθια.
5,Χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing και το περιχύνουμε στο Buddha bowl μας.

Καλή απόλαυση

Διατροφική ανάλυση (1 μερίδα)
Ενέργεια: 660 kcal
Πρωτεΐνη: 15 g (10%)
Υδατάνθρακες: 62 g (37%) – σάκχαρα: 18 g
Λιπαρά: 40 g (53%) – κορεσμένα: 4 g
Φυτικές ίνες: 15 g