Η πιο υγιεινή και πεντανόστιμη εκδοχή του viral cake με blueberries χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και βούτυρο‼ Ζουμερό και λαχταριστό αυτό το κέικ είμαι σίγουρος ότι θα σας ενθουσιάσει.

Η βρώμη και το γιαούρτι προσδίδουν στο γεύμα μας πρωτεΐνες και φυτικές ίνες αυξάνοντας την θρεπτική του αξία και συμβάλλοντας στο αίσθημα κορεσμού.

Υλικά:

1 κούπα blueberries (150 γρ.)

200 γρ. Βρώμη αλεσμένη

70 γρ. Ελαιόλαδο

160 γρ. Μέλι

1 φλ. Γιαούρτι light

2 αυγά

1 κ.γλ. μπέικιν

1 κ.γλ. μαγειρική σόδα

1 κ.σ. λεμόνι, 1 κ.σ. ξύσμα από λεμόνι

1 κ.γλ. βανίλια

1/4 κ.γλ. αλάτι

 

Εκτέλεση (10 κομμάτια):

1️. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά: την βρώμη που έχουμε αλέσει στο μπλέντερ, το μπέϊκιν, την σόδα και το αλάτι.

2️. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφριά τα αυγά μας και προσθέτουμε το λάδι, το μέλι, το γιαούρτι, το χυμό και το ξύπνα λεμονιού, τη βανίλια και ανακατεύουμε.

3️. Μεταφέρουμε το στερεό μείγμα στο υγρό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

4️. Ρίχνουμε στο μείγμα τα blueberries, αφού πριν τα πασπαλίσουμε με λίγη αλεσμένη βρώμη.

5️. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί για κέικ. Από πάνω μπορούμε να προσθέτουμε λίγα ακόμα blueberries.

6️. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά.

 

Διατροφική ανάλυση (1 κομμάτι)

Ενέργεια: 219 kcal

Πρωτεΐνη: 6,3 g

Υδατάνθρακες: 30,6 g

Λιπαρά: 8,7 g

Φυτικέςίνες: 2,9 g