📍Αλμυρό μεσογειακό κέικ πλούσιο σε πρωτεΐνη✨

✅Ιδανικό για πρωινό, για εσάς που ψάχνετε για ένα αλμυρό σνακ για τη δουλειά ή το σχολείο

αλλά και για ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα μαζί με την αγαπημένη σας σαλάτα!

❗️✨Εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, πολύτιμων βιταμινών και μετάλλων.

⏲️Υλικά:

📍2 φλ. κόκκινες φακές

📍1/2 φλ. γιαούρτι light

📍3 αυγά

📍3 κ.σ. ελαιόλαδο

📍1/3 φλ. φέτα light

📍1/4 φλ. ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες

📍2 κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο

📍2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

📍1/2 κ.γλ. σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, πάπρικα

📍Αλάτι, πιπέρι

📍1 κ.σ. σουσάμι

🧑‍🍳Εκτέλεση:

1️⃣Μουλιάζουμε τις φακές σε νερό για όλο το βράδυ.

Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

2️⃣Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

3️⃣Σε ένα μπλέντερ ή σε ένα μπολ με μπλέντερ χειρός ανακατεύουμε τις φακές, το γιαούρτι, τα αυγά και το αλάτι μέχρι να ενσωματωθούν και κυρίως να ομογενοποιηθούν.

4️⃣Στη συνέχεια, προσθέστε στο μπολ το λάδι σας, τη φέτα, τις ελιές, τον άνηθο, το μπέικιν πάουντερ, τα καρυκεύματα και ανακατέψτε να ενωθούν.

5️⃣Μεταφέρετε τη ζύμη σε μία φόρμα κέικ με λαδόκολλα.

Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα από πάνω με σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

6️⃣Το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρύωσει και σερβίρουμε.

Διατροφική ανάλυση (1/10 κομμάτια) 📊

⚡️Ενέργεια: 233 kcal

💪Πρωτεΐνη: 14 g

🍞Υδατάνθρακες: 25,4 g

🧈Λιπαρά: 8,8 g

🥬Φυτικές ίνες: 4,5 g