✨Ένα δροσερό, νόστιμο και άκρως θρεπτικό πρωινό!
🥛Το κεφίρ, πλούσιο σε προβιοτικά, 🥣και η βρώμη, φυσική πηγή πρεβιοτικών, δημιουργούν έναν ιδανικό συνδυασμό για την υγεία του εντέρου.
🔗Μαζί ενισχύουν το εντερικό μικροβίωμα και βελτιώνουν την διαδικασία της πέψης.
✅Μελέτες δείχνουν ότι ο συνδυασμός των δύο αυτών ουσιών συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής, των συμπτωμάτων άγχους και της κατάθλιψης, ενώ μπορεί να βοηθήσει και στη διαχείριση του σωματικού βάρους.
🍓Δοκιμάστε την σημερινή εκδοχή μας με γεύση φράουλα και σοκολάτα για έξτρα γλυκιά γεύση.
⏲️Υλικά:
📍4 κ.σ. Βρώμη (30 γρ.)
📍150 mL κεφίρ με γεύση (φράουλα ή φρούτα του δάσους)
📍6 φράουλες
📍10 γρ. Κουβερτούρα
📍1 κ.σ. τριμμένα φυστίκια Αιγίνης
🧑🍳Εκτέλεση:
1️⃣Ρίχνουμε το κεφίρ και τη βρώμη σε ένα βαζάκι και ανακατεύουμε.
2️⃣Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή για όλο το βράδυ.
3️⃣Σερβίρουμε σε ένα άλλο βαζάκι ή βαθύ μπολ με τις κομμένες φράουλες στη βάση, το μείγμα βρώμης-κεφίρ, και από πάνω λιωμένη σοκολάτα
και τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.
📊 Διατροφική αξία (1 μερίδα) :
⚡Ενέργεια: 315 kcal
💪Πρωτεΐνη: 11,8 g
🍞Υδατάνθρακες: 40,9 g
🧈Λιπαρά: 8 g
🥬Φυτικές ίνες: 4,3 g

