📌 2 Απριλίου! Παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για τον αυτισμό ‼️

✌️Με πολύ μεγάλη επιτυχία (τόσο οργανωτικά, όσο και συμμετοχής κόσμου) πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα “Αυτισμος: η ζωή μετά τη διαγνωση” απο τους φορείς @thalposmentalhealth και @ereisma_amke όπου είχα την χαρά και την τιμή να συμμετάσχω ως ομιλητής!

Take home messages (που λέγαμε στο χωριό μου) 😉
✅️ Ο αυτισμός δεν είναι πάθηση, είναι μια διαφορετικοτητα και χρειάζεται ειδικές στρατηγικές προσέγγισης.
✅️ Μια τέτοια στρατηγική ειναι και Διατροφη που ο ρόλος της είναι διπλός :
✅️ Η επιλεκτικοτηρα στην πρόσληψη τροφής των παιδιών και οι συχνές γαστρεντετικες διαταραχές κι αλλεργίες μπορεί να δημιουργήσουν ελλείψεις επηρεάζοντας την ανάπτυξη, την εμφάνιση παχυσαρκίας και την υγεία γενικότερα.
✅️ Ειδικές δίαιτες όπως ketogenic, feingold, gluten-free, casein-free φαίνεται να βοηθούν, ωστόσο χρειάζεται προσοχή σε πιθανές ελλείψεις μακροχρόνια.

Να θυμαστε: Όλοι οι άνθρωποι είμαστε μοναδικοί και διαφορετικοί ‼️

Φωτο : με Αθηνά Πάσσιου, νομικός, πρόεδρος Φορέα Ψυχικής Υγείας Θάνος

Πέτρος Ντουνιάς. Ψυχίατρος Ψυχοθεραπευτης. Προεδρος του ΔΣ στο «Έρεισμα – Ψυχική Υγεία και Ψυχιατροδικαστική»
Με Αλεξία Κατσούλη, Γ.Γ. του ΔΣ στο «Έρεισμα – Ψυχική Υγεία και Ψυχιατροδικαστική
Ιωάννης Σουρής @regeniatric_sfyris Ειδικός παθολόγος Ταμίας του ΔΣ στο «Έρεισμα – Ψυχική Υγεία και Ψυχιατροδικαστική»