Πικάντικη και κρεμώδης σάλτσα πιπεριάς για τις πιο νόστιμες μακαρονάδες!

Πλούσια σε φυτικές ίνες
Σε βιταμίνη C από τις πιπεριές, και σημαντικά αντιοξειδωτικά (όπως τα καροτενοειδή από τις πιπεριές, την τζιντζερόλη που περιέχει το τζίντζερ κ.α.)

Συνδυάστε την με μακαρόνια ολικής άλεσης και φέτα για ένα ολοκληρωμένο πλήρες γεύμα!

Υλικά (4 μερίδες):
1 κρεμμύδι
2 πιπεριές
2 ντομάτες
1 μικρό κομμάτι τζίντζερ (10 gr)
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι, μιξ μπαχαρικών
Λίγο νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια
Χυμό από 1/2 λεμόνι
30 γρ. Κάσιους
3/4 πακέτου βρασμένα μακαρόνια ολικής άλεσης

Εκτέλεση :

Προσθέτουμε σε ένα ταψί όλα τα λαχανικά μας, (ντομάτα, πιπεριές, κρεμμύδι, σκόρδο και τζίντζερ, πασπαλίζουμε με λάδι και τριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 160 βαθμούς.
Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια μας
Αφού είναι έτοιμα, βάζουμε τα ψημένα λαχανικά στο μπλέντερ και προσθέτουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια, το χυμό λεμονιού, τα κάσιους , αλάτι, πιπέρι και ότι άλλο μπαχαρικό θέλουμε.
Ανακατεύουμε καλά στο μπλέντερ.
Σερβίρουμε με μακαρόνια ολικής άλεσης και τριμμένη φέτα light.

Καλή απόλαυση

Διατροφική ανάλυση

1 μερίδα σάλτσα
Ενέργεια: 110,6 kcal
Πρωτεΐνη: 2,6 g
Υδατάνθρακες: 10,6 g
Λιπαρά: 7,1 g
Φυτικές ίνες: 2,4 g

1 μερίδα μακαρόνια (200 γρ) με σάλτσα και 60 γρ. φέτα
Ενέργεια: 535 kcal
Πρωτεΐνη: 25,5 g
Υδατάνθρακες: 72 g
Λιπαρά: 16,1 g
Φυτικές ίνες: 11,6 g