Ζουμερό και λαχταριστό, αυτό το φιλέτο κοτόπουλο, μαριναρισμένο σε γιαούρτι και ψημένο στο airfryer θα σας ενθουσιάσει!

Συνοδεύστε το με τσιπς γλυκοπατάτας στο για ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα, και φυσικά με την αγαπημένη σας σαλάτα.

 

Υλικά:

Για το κοτόπουλο

  • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 3 κ.σ. γιαούρτι light
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη, πιπέρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 σκ. Σκόρδου

 

Για τις γλυκοπατάτες:

  • 1 γλυκοπατάτα (130 γρ.)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγη πάπρικα, σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση: (2 μερίδες)

1️. Καθαρίζουμε και κόβουμε το φιλέτο σε 4 λεπτά φιλετάκια.

Βάζουμε τα φιλετάκια σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι, την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, τα μπαχαρικά και 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη και ανακατεύουμε.

2️. Αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά να μαριναριστεί και ψήνουμε στο airfryer στους 190 βαθμούς για 16 λεπτά αναποδογυρίζοντας τα στα μισά. (Ή στον φούρνο για 20 λεπτά στους 210 βαθμούς)

3️. Για τις γλυκοπατάτες, αφού τις κόψουμε σε κομματάκια, προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και ψήνουμε στο airfryer για 12 λεπτά. (Ή στον φούρνο για 15 λεπτά στους 210 βαθμούς)

 

Διατροφική ανάλυση (1 μερίδα)

Ενέργεια: 310 kcal

Πρωτεΐνη: 48,4 g

Υδατάνθρακες: 16,8 g

Λιπαρά: 12,9 g

Φυτικές ίνες: 2,1 g