Μανιταρόσουπα κρεμώδης και πεντανόστιμη σε 20 λεπτά!
Η πανεύκολη αυτή συνταγή σου εγγυάται την τέλεια μανιταρόσουπα:
vegan, νηστίσιμη, κρεμώδης αλλά και πολύ ελαφριά με ελάχιστες θερμίδες!
Και μην ξεχνάμε την θρεπτική της αξία:
Τα μανιτάρια αποτελούν λαχανικό με ελάχιστες θερμίδες (21 kcal/φλιτζάνι),
αρκετές πρωτείνες (3 g/φλ.),
φυτικές ίνες (1 gr/φλ.),
και σημαντικές βιταμίνες όπως η βιταμίνη D , Β12, το αντιοξειδωτικό σελήνιο κ.α.
Υλικά:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λωρίδες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κ.σ. αλεύρι
100 mL λευκό κρασί (1/2 φλ.)
1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
700 mL ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο
κρεμμύδι, και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια, και τσιγαρίζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Έπειτα, πασπαλίζουμε τα λαχανικά με αλεύρι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Προσθέτουμε το λευκό κρασί, και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών, χαμηλώνουμε την φωτιά, και αφήνουμε την σούπα μας να βράσει για 20 λεπτά με κλειστό καπάκι.
Για έξτρα κρεμώδες αποτέλεσμα, ανακατεύουμε 2 φλιτζάνια από την σούπα μας στο μίξερ, και μεταφέρουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα.
*Αν την θέλετε ακόμα πιο πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πριν το τέλος έξτρα γάλα ή ρόφημα καρπών.
Καλή απόλαυση!
Διατροφική ανάλυση
Ενέργεια: 171 kcal
Πρωτεΐνη: 4,9 g
Υδατάνθρακες: 12,7 g
Λιπαρά: 11 g
Φυτικές ίνες: 1,9 g
Ασβέστιο: 11,4 mg
Σίδηρος: 0,86 mg
Νάτριο: 8,335 mg

