Γλυκό κρουασίνι με πάστα από χουρμάδες και κανέλα.

Εάν ψάχνετε ένα γρήγορο γλυκό για να κεράσετε την παρέα σας,

πάρτε μια έτοιμη ζύμη, ή και μια σπιτική,

δώστε της ότι σχήμα θέλετε (καρδιά, στεφάνι, αριθμό)

και γεμίστε την με αυτή την καταπληκτική και έξτρα θρεπτική γλυκιά πάστα.

Θα σας ενθουσιάσει!

 

Υλικά:

200 γρ. ζύμη σφολιάτας

60 mL γάλα light (4-5 κ.σ.)

20 γρ. σταφίδες (2 κ.σ.)

20 γρ. καρύδια (2 κ.σ.) ψιλοκομμένα

200 γρ. χουρμάδες

1 κ.γ. βανίλια

2 κ.γ. κανέλα

 

Εκτέλεση:

  1. 1. Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά (εάν έχουν αφαιρούμε τα κουκούτσια).
  2. 2. Πολτοποιούμε τους χουρμάδες στο πολυμίξερ μαζί με λίγο από το νεράκι τους μέχρι να έχουμε μια πάστα.
  3. 3. Βάζουμε την πάστα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά: το γάλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα, την βανίλια.
  4. 4. Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη μας σε 2 λωρίδες, παίρνουμε την μια από τις δύο και την ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη.
  5. 5. Απλώνουμε το μισό μείγμα και διπλώνουμε την ζύμη στην μέση.
  6. 6. Ξεκινάμε να στριφογυρνάμε την ζύμη μέχρι να σχηματίσουμε ένα σπιράλ.
  7. Tοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί σε ότι σχήμα θέλουμε (π.χ. αριθμός, καρδούλα, λωρίδες) και κάνουμε την ίδια διαδικασία για την δεύτερη ζύμη.
  8. 8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 20 λεπτά.

 

Διατροφική ανάλυση (1/10 μερίδες)

Ενέργεια: 197  kcal

Πρωτεΐνη: 2,8 g

Υδατάνθρακες: 30,7 g

Λιπαρά: 3,5 g

Φυτικές ίνες: 2,3 g