Γλυκό κρουασίνι με πάστα από χουρμάδες και κανέλα.
Εάν ψάχνετε ένα γρήγορο γλυκό για να κεράσετε την παρέα σας,
πάρτε μια έτοιμη ζύμη, ή και μια σπιτική,
δώστε της ότι σχήμα θέλετε (καρδιά, στεφάνι, αριθμό)
και γεμίστε την με αυτή την καταπληκτική και έξτρα θρεπτική γλυκιά πάστα.
Θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά:
200 γρ. ζύμη σφολιάτας
60 mL γάλα light (4-5 κ.σ.)
20 γρ. σταφίδες (2 κ.σ.)
20 γρ. καρύδια (2 κ.σ.) ψιλοκομμένα
200 γρ. χουρμάδες
1 κ.γ. βανίλια
2 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
- 1. Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά (εάν έχουν αφαιρούμε τα κουκούτσια).
- 2. Πολτοποιούμε τους χουρμάδες στο πολυμίξερ μαζί με λίγο από το νεράκι τους μέχρι να έχουμε μια πάστα.
- 3. Βάζουμε την πάστα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά: το γάλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα, την βανίλια.
- 4. Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη μας σε 2 λωρίδες, παίρνουμε την μια από τις δύο και την ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη.
- 5. Απλώνουμε το μισό μείγμα και διπλώνουμε την ζύμη στην μέση.
- 6. Ξεκινάμε να στριφογυρνάμε την ζύμη μέχρι να σχηματίσουμε ένα σπιράλ.
- Tοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί σε ότι σχήμα θέλουμε (π.χ. αριθμός, καρδούλα, λωρίδες) και κάνουμε την ίδια διαδικασία για την δεύτερη ζύμη.
- 8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 20 λεπτά.
Διατροφική ανάλυση (1/10 μερίδες)
Ενέργεια: 197 kcal
Πρωτεΐνη: 2,8 g
Υδατάνθρακες: 30,7 g
Λιπαρά: 3,5 g
Φυτικές ίνες: 2,3 g

