Μια πανεύκολη, ζουμερή, μοσχομυρωδάτη αλλά κυρίως πεντανόστιμη συνταγή που έρχεται από την παράδοσή μας.

Το χανιώτικο μπουρέκι αποτελεί εμβληματικό πιάτο της κρητικής κουζίνας, χάρη στον αξεπέραστο συνδυασμό των κρητικών τυριών  με τα λεπτοκομμένα λαχανικά, και στην συγκεκριμένη εκδοχή, χωρίς φύλλο, αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό και ελαφρύ πιάτο.

Μέσα σε μόλις 10 λεπτά, και με λίγα και αγνά υλικά, μπορείτε να έχετε ένα γεύμα νόστιμο αλλά και υγιεινό για όλη την οικογένεια.

Δοκιμάστε το!

Υλικά:

500 γρ. κολοκυθάκια (3 μικρά)

500 γρ. πατάτες (2 μικρές)

500 γρ. ξινομυζήθρα ή φέτα

Δυόσμος

1 φλ. γάλα (250 mL)

1 φλ. αλεύρι (200 γρ.)

1 κρασοπότηρο νερό (130 mL)

Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση (8 μερίδες):

Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε πολύ λεπτές στρογγυλές φέτες, σαν τσιπς.

Σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, απλώνουμε μια στρώση από τα λαχανικά, πασπαλίζουμε με το τυρί σε κομματάκια, και επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές.

Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ έναν χυλό με το γάλα, το αλεύρι και το νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα αραιό ομοιογενές μείγμα.

Περιχύνουμε τον χυλό πάνω από το ταψί μαζί με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να χρυσαφίσει ελαφρώς.

 

Διατροφική ανάλυση (1 κομμάτι)

Ενέργεια: 359 kcal

Πρωτεΐνη: 15,8 g

Υδατάνθρακες: 32,6 g

Λιπαρά: 18,7 g

Φυτικές ίνες: 2,9 g

Καλή επιτυχία!