Βιογραφικό

Ευτυχία Μαθιουδάκη

Η Ευτυχία Μαθιουδάκη είναι Κλινικός Διαιτολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Διατροφής και Κλινικής Διαιτολογίας από το Queen Margaret University of Edinburgh.

Για την ολοκλήρωση των σπουδών της συμμετείχε σε έρευνα του Πανεπιστημίου για την συσχέτιση της διατροφής και του αθλητισμού. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της δούλεψε ως εκπαιδευόμενη διαιτολόγος στο νοσοκομείο “Γ. Ν. Αλεξάνδρα”, στο Διαιτολογικό γραφείο του Δρ. Αναστάσιου Παπαλαζάρου και στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών.

Επιπλέον, συνεργάστηκε με το Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Manaorg, ως ασκούμενη κλινική διαιτολόγος για την ενημέρωση των ανθρώπων της συσχέτισης της διατροφής με την εμφάνιση του καρκίνου.

Με στόχο τη συνεχή ενημέρωση και εξέλιξη της επιστήμης της διαιτολογίας παρακολουθεί σεμινάρια που αφορούν την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας. Παρακολουθεί Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκά Συνέδρια και Ημερίδες που αφορούν σύγχρονα θέματα διατροφής και δίαιτας.

Συνεργάζεται με δήμους της Αθήνας και διοργανώνει ομιλίες σε σχολεία με στόχο την ενημέρωση παιδιών και γονέων για την σημασία της διατροφής στην υγεία των ανθρώπων.